A részvételnek több célja is volt, elsősorban a széles közönség előtti bemutatkozás, a KH és BKH munkájának ismertetése, toborzás, egészségnevelés, prevenció.

„FŐ AZ EGÉSZSÉG" címmel biztosítottunk programokat:

Fő az egészség okány, egészség, okány, Okány, 20130822

- Egészségsarok, ahol Botlik Tibor mentőtiszt és Kolozsváriné Fülöp Krisztina orvosi asszisztens vérnyomás és vércukorszint mérést végeztek, majd Botlik Tibor és mentős kollégája az újraélesztésről tartott látványos bemutatót. Összességében nagy sikere volt az egészségsaroknak és az előadásnak is. Az egészségsarokban közel 100 fő mérette meg a vérnyomását és a vércukorszintjét.

- Főtt kukorica osztás: a kukoricát a helyi vállalkozók ajánlották fel, amit az ifjúsági klub önkéntes fiataljaival szedtünk le közösen. A kukoricát a kupán ingyen kapta mindenki, ismertettük, hogy adományt gyűjtünk az ifjúsági klub számára, eszközbővítés céljából.

Fő az egészség okány, egészség, okány, Okány, 20130822

- Babgulyás főzés: 10 család lett bevonva, és számos önkéntes jelentkezett, hogy szívesen segítené a munkánkat. A babgulyás elkészülése után a meghívott családok, önkéntesek megebédeltek, majd a megmaradt babgulyást adomány fejében kiosztottuk.

- Kézműves foglalkozás: ezt a programunkat a BK munkatársai bonyolították le, sok gyerek vett részt rajta, és készítettek szebbnél-szebb tárgyakat, amiket haza is vihettek.

Fő az egészség okány, egészség, okány, Okány, 20130822

Összességében mindenki jól érezte magát. Az eddigi közösségi akciók közül ez volt a legnagyobb, amely sikeresnek mondható.

Papp Csaba, KH munkatárs